[kezdőlap]  [kapcsolat]  [impresszum]  [english]

Szívünk Napja 2006. szeptember 24.

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. Szeptember 24-én az esemény központi rendezvényét idén is a Városligetben tartjuk.

Érdekli hány éves valójában a szíve? És hogy mit kell tennie, hogy sokáig fiatal maradjon? Magyarországon, akárcsak Európa többi országában, egyre fontosabb kérdések ezek, hisz a szívbetegség ma már vezető halálozási ok a kontinensen. Hazánk élen jár a szív- és érrendszeri betegségek előfordulását tekintve, és az egészségi állapotunk is lényegesen rosszabb, mint amire az ország társadalmi-gazdasági szintjéből következtetnénk.

A betegség kialakulásához számos kockázati tényező hozzájárulhat, mint például a helytelen táplálkozás, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás valamint a testmozgás hiánya. A legveszélyeztetettebb korosztály a 35 év felettiek.

A Városligetben minden érdeklődő számára ingyenes vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérésre nyílik lehetőség, melyet a rendezvény olyan jelentős támogatói tesznek lehetővé, mint a Bayer, az Egis és a Roche, akik elkötelezettek a szív- és érrendszeri betegségek kezelése és megelőzése iránt. A helyszínen bárki számára kipróbálható lesz egy olyan speciális fonendoszkóp, mely hallhatóvá teszi a szív hangját.

Egész nap kardiológus szakorvosok adnak tanácsot azoknak, akik aktívan szeretnének tenni egészségük megőrzése érdekében. A szervezők futóversennyel, sétával, életmód-tanácsadással szeretnék egy fizikailag aktívabb, egészségesebb életvitelre buzdítani a kilátogató érdeklődőket. A Városligetbe kilátogató közönség ismert hazai sztárokkal találkozhat, délután 16 órától a Szív Hangja koncerten Charlie, Sárközi Anita, valamint a Megasztárból ismert Pál Tamás és Szabó Leslie lép fel. A rendezvény háziasszonya Bálint Antónia lesz.

2016. szeptember 25.

Millenáris Park

Szervezők
 
 
Főtámogatók:Támogatók:Média támogatók:Támogató partnerek