[kezdőlap]  [kapcsolat]  [impresszum]  [english]

Szívünk Napja 2009 - Kecskemét

A Szív Világszövetség (World Heart Federation) kezdeményezésére 2000. óta minden év szeptemberének utolsó vasárnapján - a Szív Világnapján - a figyelem a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre irányul.

A Szívünk Napján - a Szív Világnapján

2009. szeptember 27.-én 14.30-tól

Kecskemét Főterére várják az érdeklődőket a szervezők:

A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni - több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást - hitelesen, megalapozottan, közérthetően. A megelőzés mellett a betegségek korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel szerepére hívjuk fel a figyelmet.

Élj és Tégy a Szívedért - ez a jelmondata idén a hagyományos Szívünk Napjának. A rendezvény középpontjában a munkahely egészségmegőrző szerepe áll. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet, arra hogy nemcsak a magánéletben, hanem a munkahelyen is figyeljünk önmagunk és mások egészségére. A betegség felismerésében és a megelőzésben tudjanak meg többet a szív és érrendszeri betegségek kockázati tényezőiről, azok felismeréséről. "Mozduljunk együtt - közösen könnyebb".

Szívünk Napja 2009 - Kecskemét

PROGRAMOK Délután 14.30-tól

 • Séta az egészségért 14:30-tól
  - gyülekezés a Rákóczi út végén
 • Szűrővizsgálatok
  vérnyomás- , vércukor- , koleszterin- , testzsír- mérés, obezitás vizsgálat
 • Életmód-tanácsadás egészségmegőrzés, táplálkozás, gyógytorna
  Az Egészségügyi Civil Kerekasztal tagszervezeteivel
 • Játékos vetélkedő gyermekeknek
 • Közös torna

Galéria - Szívünk Napja 2009 - Kecskemét

2016. szeptember 25.

Millenáris Park

Szervezők
 
 
Főtámogatók:Támogatók:Média támogatók:Támogató partnerek