[kezdőlap]  [kapcsolat]  [impresszum]  [english]

Szívünk Napja 2012 - Séta a szívünkért

A Magyar Kardiológusok Társasága szeptember 22-én közös sétára invitálja a lakosságot a Margitszigeten. A rendezvénnyel a Társaság célja felhívni a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében kiemelt jelentőségű rendszeres testmozgás, valamint a sport fontosságára.

Hazánkban jellemzően keveset mozognak az emberek napi szinten, pedig a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az egészségtelen táplálkozásból eredő rizikófaktorok mellett a rendszeres testmozgás hiánya az egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulásának.

A kardiológusok ezzel a könnyed, 2,5 km hosszúságú sétával is szeretnék hangsúlyozni, hogy a nemzetközi ajánlások alapján már napi legalább 30 perc séta elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk a szívbetegségek prevenciója érdekében. A szombati eseményen 14:00-tól kezdődik a gyülekező a séta startjánál a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, maga a megmozdulás 15:00-kor veszi kezdetét.Kattintson a képre a nagyításhoz!

 

A Társaság reméli, hogy minél többen csatlakoznak a felhíváshoz és látogatnak ki a sétára szeptember 22-én. A megmozdulásról bővebb információt kaphat, ha ellátogat az alábbi közösségi oldalra: facebook.com/events/438082142901579/

2016. szeptember 25.

Millenáris Park

Szervezők
 
 
Főtámogatók:Támogatók:Média támogatók:Támogató partnerek